Home Servicii

Due diligence

  • Due diligence

Cabinetul nostru vă oferă consultanță și reprezentare în operațiunile de fuziune sau achiziție de societăți comerciale. Cele două operațiuni au la bază vânzarea, cumpărarea sau combinarea diferitelor societăți comerciale, prin care compania dumneavoastră se extinde pe plan intern și/sau internațional, iar pe termen lung aduce creșterea beneficiilor financiar – fiscale.
Fuziunea este operațiunea juridică ce presupune consolidarea legală a două societăți comerciale, într-o singură entitate juridică, pe când operațiunea de achiziție a unei/unor societăți comerciale constă în prelurea unei societăți de către o altă societate, formând o singura entitate juridică.

Serviciile de due diligence cuprind următoarele domenii:
Due diligence juridic
Înainte de achiziționarea unei afaceri aveți nevoie de o analiză amănunțită a societății pentru a determina profitabilitatea afacerii și eventualele probleme juridice. În cadrul acestui proces cabinetul nostru va efectua o analiză completă a contractelor încheiate cu furnizorii, clienții, actele de înființare ale societății și mențiunile ulterioare, autorizații, documentele de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile ale societății.
Due diligence dreptul muncii
Acest proces presupune verificarea contractelor de muncă încheiate cu angajații societății și a documentelor care alcătuiesc dosarul de personal, precum și analiza Regulamentului de Ordine Interioara (ROI) și al contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, dacă este cazul.
Due diligence imobiliar
Înainte de achiziționarea unui imobil, se impune efectuarea unor verificări amănunțite în ceea ce privește situația juridică a imobilului. În cadrul procesului de due diligence imobiliar, vom verifica istoricul proprietății, precum și legalitatea clauzelor contractuale, inserate în contractul de vânzare, urmând să vă informăm asupra eventualelor riscuri generate de încheierea contractului.

Suntem aici sa iti aparam drepturile. Suntem aici pentru tine!