DREPT CONTRAVENȚIONAL

Home DREPT CONTRAVENȚIONAL

DREPT CONTRAVENȚIONAL

  În domeniul contravențional, acordăm asistență juridică de specialitate celor care au primit amenzi sau alte sancțiuni contravenționale pe care doresc sa le conteste în instanță.

  Dacă ați primit nejustificat o sancțiune contravențională sau sunteți nemulțumit de sancțiunea aplicată de agentul constatator, vă putem ajuta prin introducerea unei plângeri contravenționale și prin susținerea în fața instanței a tuturor aspectelor care sunt în favoarea dvs.

  Trebuie să aveți în vedere termenul de 15 zile în care poate fi atacat procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției, termen care curge de la înmânarea sau comunicarea procesului verbal.

  Formularea unei plângeri contravenționale suspendă executarea amenzii si a sancțiunilor complementare.

  În materie rutieră, după introducerea unei plângeri contravenționale, permisul de conducere se restituie pe durata procesului, însă trebuie sa aveți în vedere faptul că, în caz de respingere a plângerii penale, aveți obligația să depuneți permisul de conducere la sediul Poliției Rutiere în 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii (în caz contrar, la perioada de suspendare dispusă prin procesul verbal se va mai adăuga o perioadă de 1 lună).

  Cabinetul nostru poate acorda:
  • Consultanță în probleme specifice dreptului contravențional;
  • Redactare contestații împotriva proceselor-verbale de sancționare contravențională, indiferent de domeniul vizat ;
  • Asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată în acțiuni ce au ca obiect plângeri contravenționale;
  • Formulare/redactare acte procedurale ce trebuie îndeplinite pe parcursul derulării procesului.

Suntem aici sa iti aparam drepturile. Suntem aici pentru tine!